هزینه ترخیص کالا از گمرک
نوشته شده توسط : میثم اکبری

هزینه ترخیص کالا از گمرک عمدتا شامل مبالغی می شود که در پروسه ی عملیات گمرکی اخذ می شود. از جمله هزینه های گمرکی می توان به هزینه باربری، انبارداری، تخلیه، صفافی، تعرفه آزمایشگاهی،کارشناسی کالاو... اشاره کرد که بایستی به عنوان هزینه ترخیص  برای هر کالا توسط صاحب کالا پرداخت شود. هزینه های گمرکی فوق به شکل مستقل و مجزا از حقوق ورودی دریافت می شوند.

هزینه ترخیص شامل هزینه های گوناگونی است که اطلاع از آنها بسیار حائز اهمیت می باشد. گاهی اوقات به دلیل هزینه های بالای ترخیص کالا، بازرگانان و تاجران مجبور می شوند کالاهای خود را برای مدت زمان طولانی تری در انبارهای گمرک نگه دارند که این خود موجب افزایش هر چه بیشتر هزینه ترخیص کالا از گمرک می شود. به همین علت لازم است که پیش از ورود به عرصه ی واردات و صادرات کالا از هزینه های لازم جهت ترخیص کالا از گمرک مطلع شوید.

ذکر این نکته ضروری است که هزینه ترخیص  و تمامی هزینه های مرتبط با واردات کالا در همه گمرکات کشور دقیقا یکسان می باشد و مطابق با قانون گمرک جمهوری اسلامی ایران وصول می گردد.

مقصود از هزینه های گمرکی در واقع مبالغی هستند که بایستی برای خدمات ارائه شده توسط گمرک پرداخت شود. این خدمات شامل: بارگیری، تخلیه، باربری، انبارداری، تعرفه های آزمایشگاهی، کارشناسی ها و ... می شوند. همه این هزینه ها توسط هیئت وزرا تعیین گردیده و به گمرک کشور ابلاغ شده است و سازمان گمرک موظف است بر اساس همان تعرفه ها از بازرگانان و صاحبان کالامبالغ مورد نظر را دریافت کند. چند مورد از این هزینه ها به بخش های دولتی و چند مورد دیگر به بخش های خصوصی مربوط می شوند که نهاد گمرکی موظف به وصول آنها می باشد. به منظور ترخیص و تحویل‌ کالا پرداخت تمامی این هزینه ها الزامی می باشد. هزینه ترخیص کالا از گمرک به طور کلی شامل مواردی می باشد که در ادامه چند مورد از مهمترین آن ها را بررسی می کنیم. از جمله سوالاتی که بسیاری از بازرگانان در ذهن خود دارند این است که کالاهای وارداتی آن ها برای ترخیص چه میزان هزینه در بر خواهد داشت تا در این صورت آن ها انتظار مشخص و برنامه ریزی دقیقی از وارداتشان داشته باشند.




هزینه ترخیص کالا از گمرک

 

انبارداری و هزینه ترخیص کالا از گمرک

 

 

توجه داشته باشید که اگر هنگام انجام هماهنگی های لازم جهت حمل و نقل، هزینه انبارداری را در آن لحاظ نکرده باشند، بایستی این هزینه را پیش ترخیص کالا از بندر پرداخت نمایید. همچنین این هزینه متناسب با حجم و مقدار محموله کالای شما متفاوت خواهد بود. هزینه ی دیگری نیز به اسم دموراژ وجود دارد که در صورت عدم ترخیص محموله شما پیش از یک تاریخ معین بایستی بپردازید

وارد کنندگان و تجار جهت ترخیص محموله خود در گمرک اظهارنامه ای را تکمیل می کنند که در اظهار نامه ی مذکور، شماره تعرفه کالا که در واقع همان کدینگ کالا است در BOX33 و  BOX34 ذکر می گردد. در صورتی که تعرفه کالا صحیح ذکر نگردد، طبق ماده 27 قانون امور گمرکی جمهوری اسلامی ایران،وارد کننده کالا جریمه خواهد شد.






هزینه ترخیص کالا
 

حقوق و عوارض ورودی

 

این هزینه ها شامل هزینه های تقریبی خدمات گمرک می باشد. هزینه های گمرکی که برخی از آن ها ذکر شد به صورت مستقل از حقوق ورودی اخذ می شوند. حقوق ورودی جهت ترخیص کالا از گمرک شامل سود بازرگانی و 4 درصد ارزش گمرکی می باشد که توسط نهاد گمرک جمهوری اسلامی ایران دریافت می شود. پرداخت هزینه ترخیص کالا از گمرک برای روند قطعی واردات کالا می باشد. به طور مثال 10 درصد از هزینه حمل و 8 درصد از هزینه پرداختی برای سازمان استاندارد جزو حقوق ورودی کالا می باشند. 

شایان ذکر است که حقوق و عوارض ورودی تنها در گمرکات ایران دریافت نمیشود بلکه در کل کشور های دنیا از بازرگانان و تجار این عوارض اخذ می گردد و در حقیقت می توان ادعا کرد که یک اصطلاح بین المللی می باشدکه حقوق گمرکی و مالیات و عوارض ورود کالا را شامل میشود.

ارزش کالای ورودی: به منظور تکمیل نمودن اظهارنامه گمرکی بایستی ارزش کالای ورودی را در آن ذکر نمود که عبارت است از: 
 

•سیف کالا: قیمت خرید کالا همراه با هزینه هایی نظیر بیمه، بارگیری و حمل و نقل

•هزینه هایی چون واریز برات، افتتاح اعتبار، حقوق استفاده از امتیاز نقشه و...

•و همه هزینه های متعلق به کالا که تا زمان ورود آن به اولین گمرک لحاظ می گردد.
 

همه هزینه های فوق بر اساس نرخ ارز و اسناد خرید صاحب کالا محاسبه می شود. در رابطه با آن دسته از کالا هایی که از ارائه ی سیاهه خرید در اظهارنامه گمرکی خودداری می شود، ارزش کالا مطابق با ارزش آن در کشور مبدا محاسبه می شود.

همچنین توجه داشته باشید که هزینه ی انبار از لحظه ورود محموله یا کالا به گمرک و دقیقا از زمان تحویل آن به انباردار تا زمان ترخیص کالا از گمرک، محاسبه می گردد و مقدار این هزینه کاملا به مدت زمان انبارداری، نوع انبار و مقدار و حجم کالای شما دارد.

هزینه بیمه: نرخ بیمه کالا به فاصله مبدا تا مقصد، نوع خطرات احتمالی، نوع و جنس کالا و همچنین درصد آسیب پذیری و وسیله حمل آن بستگی دارد.




هزینه گمرکی
 

 

فرایند ترخیص کالا به تمامی اقداماتی تلقی می گردد که مطابق با آن، کالایی مجوز ورود یا صدور را دریافت می‌ کند. اصلی‌ترین  و معروف ترین محل جهت ترخیص انواع کالا،  گمرک می باشد که کالاها پس از ورود به آن و طی مراحلی، مجوز لازم جهت ورود یا خروج از کشور را اخذ می‌کنند.  توجه داشته باشید که عمدتا مراحل محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک اندکی پیچیده و تخصصی است و نیازمند کارشناسانی مسلط به دانش گمرکی می باشد. به همین علت پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر و نیز محاسبه هزینه های مربوط به ترخیص و واردات کالا با کارشناسان این امر در شرکت ها و نهادهای ترخیص کالا مانند طاها فیدار خلیج فارس در ارتباط باشید.

منبع: http://tahakhalij.ir/





:: بازدید از این مطلب : 1172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 مرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: